Tarieven per 1-1-2024

 

  • behandeling van ongeveer 45/50 minuten: € 65,- (handdoeken aanwezig)
  • inkoop 10 behandelingen 10% korting € 585,-(hierbij geen vergoeding van de zorgverzekering)
  • Om u te stimuleren om na de behandeling enkele uren rust te geven zodat het effect van de behandeling optimaal is kunt u gratis gebruik maken van de sauna faciliteiten . (minimaal 3 uur vooraf reserveren) gebruik van de sauna faciliteiten is geheel op eigen risico!
  • uurtarief €75,-

BTW nummer: NL055782322B01

Kvk: 01142274

Wij zijn aangesloten bij de NVST en RBCZ en worden derhalve door verschillende zorgverzekeraars vergoed (zie hiervoor uw polisvoorwaarden of informeer bij uw verzekering).

Het klacht en tuchtrechtregelement van de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST) en TCZ is van toepassing. Klachtenfunctionaris is Quasir en geschillencommissie is de Stichting Zorggeschil.

Het stappenplan bij een klacht:

  1. ga in gesprek met uw therapeut;
  2. indien stap 1 geen oplossing biedt, kunt u de klachtenfunctionaris van Quasir inschakelen:

mail           : bemiddeling@quasir.nlt.a.v. coördinator Klachtenbemiddeling

telefoon : 085-4874012

post          : Quasir, t.a.v. coördinator Klachtenbemiddeling, Postbus 1021, 7940 KA  Meppel;

  1. indien stap 2 geen oplossing biedt kunt u Stichting Zorggeschil inschakelen, dit gaat via de klachtenfunctionaris.

De onderstaande behandelingen komen niet voor vergoedingen in aanmerking.

  • cupping
  • Ontspannings massage
  • indien er geen klachten zijn

Er is sinds het afgelopen jaar een trend in gang gezet door een aantal zorgverzekeraars dat ook de alternatief werkend therapeuten aan steeds hogere opleidings- en administratieve eisen moeten gaan voldoen.
Tot op zekere hoogte ben ik het daar ook volledig mee eens maar we moeten waken voor het gevaar dat ook deze grote, succesvolle beroepsgroep volledig geregeerd gaat worden door de grote verzekeraars.
Tot ongeveer het jaar 2000 werd er helemaal niets vergoed op het gebied van alternatieve zorg dus wat dat betreft is er sindsdien wel heel wat veranderd in positieve zin.
Aan de andere kant betekent dat natuurlijk ook een enorme kostenstijging voor de verzekeraars de laatste jaren en gezien de huidige economische malaise en kostenstijging in de zorg moet ook hierop bezuinigd gaan worden.