CCR & Karui Shiatsu

Central channel release (CCR)

 

Deze techniek CCR (afkorting voor Central Channel Release) is een manier om “het centrale kanaal” (=de wervelkolom/ruggenmerg) te ontladen. Hierdoor kunnen, de emoties, ervaringen, pijnen en/of trauma’s uit het verleden, die in de wervelkolom vast zijn gaan zitten , worden vrijgemaakt en afgevoerd.

Dit kan tevens een manier zijn, om onverklaarbare vormen van pijn die in het lichaam ervaren worden, te ontspannen en te laten verdwijnen uit het lichaam. Het is de oorspronkelijke levenskracht, die vrij gemaakt kan worden door middel van Central Channel Release.

Wanneer de eigen levenskracht geblokkeerd is geraakt in het leven, door stress, trauma’s en/of ervaringen, stroomt de levensenergie niet krachtig door ons “centrale kanaal”. Door het centrale kanaal te “verlossen” van deze blokkades uit ons verleden, kan de levenskracht herwonnen en “in ere herstelt” worden. Dit kan meer levensenergie geven in het dagelijks leven. De cliënt kan zijn/haar oorspronkelijke gevoel van welbevinden weer terug krijgen. Door gebruik te maken van deze techniek wordt de cliënt op een zachte manier aangeraakt en kan het lichaam zich op een diep niveau herstellen.

Deze punten kunnen wij vinden aan de hand van een aantal testen zoals het aanraken van enkele punten of door de cliënt het hoofd naar één kant te laten draaien en neer te leggen en daarna weer terug te gaan naar de begin stand waarin de uitkomst van beenlengte verschil centraal staat. We kijken hierna en aan de hand van de uitkomst raken wij de daarbij behorende punten aan waar het lichaam op gaat reageren. ‘

De reactie van het lichaam kan heel licht zijn maar het kan ook vrij heftig zijn zoals heel erg moe voelen, het gevoel geven alsof je de behandeltafel wordt ingedrukt ook kan een pijn die eerder in het verleden is geweest even terug komen. Doordat er een diepe ontspanning plaats vind kan het ook koud aanvoelen, geef dit dan aan zodat er een deken  over u heen kan worden gelegd.

Omdat deze techniek geheel anders is dan u van mij gewend bent dient u zelf vooraf aan te geven of u er voor open staat om het te proberen. Indien u dit niet aangeeft behandel ik gewoon op de manier zoals u gewend bent.

Deze behandeling kunt u in gemakkelijke ontspanningskleding ondergaan.

Karui Shiatsu Ryoho betekent ‘zachte vingerdruk therapie’.

Zoals de naam al zegt, wordt met deze techniek een zachte druk gegeven.
We doen niets meer en minder dan het plaatsen van vingers op bepaalde punten die met elkaar in verband staan.
Van elke hand oefent één vinger een zachte druk uit op het lichaam.
Doordat de vingers een tijdje op dezelfde plaats worden gehouden, begint het daar te pulseren waardoor er een diepe ontspanning ontstaat en het lichaam in staat wordt gesteld zich te herstellen.
Door de zachtheid van deze therapie is ze voor iedereen toepasbaar en zeer geschikt voor mensen die veel pijn hebben of die moeilijk aanraking kunnen verdragen.
De behandeling vindt plaats op een massage tafel.

Het werkt ondersteunend bij de volgende klachten:
  • slechte spijsvertereng, obstipatie, maagklachten, griep;
  • stress,examenvrees, gebrek aan energie;
  • woede, angst, verdriet;
  • menstruatieklachten;
  • pijnverlichting (bv.lage rugklachten);
  • ondersteuning en handhaving van een goede gezondheid.